Herstelcoach Zeeland
het pad naar jouw geluk

Herstelcoach traject

Het eerste gesprek met je herstelcoach is een kennismakingsgesprek. 

Je herstelcoach stelt je vragen om je te leren kennen en te weten te komen hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. 

Wat heb je al geprobeerd om die negatieve spiraal weer naar het positieve om te draaien en waarom is het nog steeds niet gelukt? 

Welke medische klachten zijn er op dit moment en welke behandelingen heb je ondertussen gehad en hebben die geholpen tot nu toe? En waar heb je behoefte aan op dit moment?

In het tweede gesprek ga je met je herstelcoach samen op zoek naar wat jouw passies zijn, dus waar jij blij en gelukkig van werd voor het incident. Zijn er dromen die nog niet zijn uitgekomen en is het misschien nu de tijd om een poging te doen om die uit te laten komen? Een positief toekomstperspectief gaat je namelijk helpen bij je herstel.

Samen met je herstelcoach maak je een plan van aanpak, waar alle afspraken in vermeld worden. 

Is er een schuldige tegenpartij bij een letselschade, dan zal je herstelcoach dit plan van aanpak ook bespreken met de aansprakelijke verzekeraar en jouw belangenbehartiger. Bij akkoord zal deze verzekeraar de kosten van je herstelcoachtraject vergoeden. 

Pas wanneer alle partijen akkoord zijn met het plan, start het herstelcoachtraject. 

Een herstelcoachtraject duurt in de meeste gevallen 6-12 maanden, waarna jij zelfstandig en met een positief toekomstperspectief naar je oude leven, van voor het incident, terug kunt keren. Maar het is zelfs mogelijk dat je naar een geheel nieuw en gelukkiger leven gaat. Het streven is dat jij je leven weer zelfstandig kunt opbouwen en komt uit je sociale isolement. En vaak zie je dat je veranderd bent in een persoon met nieuwe inzichten, ideeën en behoeften. 


Hoe weet je of jij baat kunt hebben van begeleiding door een herstelcoach? Dat zou kunnen zijn als je last hebt van de volgende klachten:


*Prikkelbaarbaarheid'
*Moeheid'
*Slecht slapen'
*Concentratieproblemen'
*hoofdpijn'
Dit is een greep uit de klachten die de herstelcoach in de praktijk tegenkomt, er kunnen uiteraard ook andere klachten spelen.



Wanneer is er sprake van een traumatische gebeurtenis?

Wanneer er een nare gebeurtenis heeft plaatsgevonden waarbij je je bang en machteloos hebt gevoeld, en je deze nare gebeurtenis niet goed kunt verwerken, dan is dat een trauma. 

Dat kan zijn door een ongeval in het verkeer, maar ook door ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven zoals een scheiding, overlijden of verhuizing.