Herstelcoach Zeeland
het pad naar jouw geluk

Hulp na een traumatische ervaring

Na een ongeval of een andere traumatische ervaring is het niet vreemd als je mentaal in de knoop zit voor een bepaalde periode.  

Wanneer het je zelf niet lukt om uit deze situatie te komen, kan ik je helpen om jou weer terug in beweging te krijgen. Je krijgt een positief toekomstperspectief en weer zin om dingen te gaan ondernemen.


Door middel van coaching gesprekken gaan we  samen op zoek naar wat jij nodig hebt voor je herstel. En het mooie van herstelcoaching is, dat je daar zelf in mee mag denken en bepalen.


Ik maak samen met jou een plan van aanpak en  begeleid jou tijdens dit hersteltraject om tot een goed resultaat te komen.

Zo kom je vaak veel sneller terug uit je sociaal isolement en kun je zelfstandig je leven van voor het incident weer gaan oppakken.Wanneer schakel je een herstelcoach in:


• Als je door een ongeval op sociaal of emotioneel vlak problemen ontwikkelt (bijvoorbeeld niet uit huis komen, passief worden, grote hulpbehoefte ontwikkelen, zelf geen regie meer kunnen pakken, niet weten waar te moeten starten, of geen keuzes durven maken).

• Als er geen duidelijke medische oorzaak is waarom je herstel vertraagt of uitblijft;

Als je al maanden thuis zit en er geen vooruitgang wordt geboekt door andere specialisten;

• Als er misschien méér dan alleen fysiek letsel is;

• Als het je zelf niet lukt om te denken in mogelijkheden;

• Ook als je een trauma te verwerken hebt of ergens in vast bent gelopen op je werk of in je privéleven, kan herstelcoaching jou helpen. Sociaal isolement 


Relaties en een sociaal netwerk zijn belangrijk voor een gelukkig leven. Maar na een traumatische ervaring blijf je vaak met mentale en lichamelijke klachten zitten, waardoor je in veel gevallen in een sociaal isolement terecht komt..

Door alle lichamelijke en mentale klachten heb je geen lust meer om af te spreken met vrienden en lukt het je vaak ook niet om in contact te blijven met hen.

Je blijft het liefste thuis en hebt steeds minder energie en inspiratie om plannen te maken. 

Je bent neerslachtig en slecht gehumeurd, doordat je slecht slaapt en kampt met hoofdpijn, spierpijn of andere lichamelijke klachten. 

Hierdoor verslechtert je relatie met je partner, kinderen of huisgenoten en zak je mentaal steeds een beetje verder in de neerwaartse spiraal. Na een paar maanden is het heel erg moeilijk om zelf deze situatie om te draaien en je leven weer terug op de rit te krijgen.


Voor de lichamelijke klachten zijn er verschillende medische specialisten die jou kunnen helpen, maar wie helpt jou op het mentale en sociale vlak? 

Een stap naar de psycholoog is voor veel mensen net een stap te ver en dan is de hulp van een herstelcoach vaak dé oplossing.

En is er een schuldige partij waardoor je in deze situatie terecht bent gekomen? Dan wordt je herstelcoach traject in de meeste gevallen vergoed door diens verzekeraar.
Herkenbaar? Zit jij zelf in deze situatie of ken je iemand die in deze situatie zit en wel wat hulp kan gebruiken?

Neem dan eens contact op met Herstelcoach Zeeland. 


Samen kijken we naar de mogelijkheden om jou (of diegene) te helpen om terug te komen naar het leven van voor het incident.  Door nieuwe inzichten en inspiratie wordt het leven juist mooier en gelukkiger na een herstelcoachtraject! 

 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, stuur ons een email of vul onderstaand contactformulier in 
       Herstelcoach Zeeland

       Annemarie van 't Hof

 


       Grootmede 88
       4337 AE Middelburg

 

 

       +31643747170
       hczeeland@outlook.com

 

Annemarie van 't Hof, uw Herstelcoach


Herstelcoach Zeeland is lid van de    landelijke beroepsvereniging van Herstelcoaches, de BvHCN